Werken mijn programma’s ook op Apple devices?

Werken mijn programma’s ook op Apple devices?
4 juni 2021 Redable

“Kan ik ook met mijn programma’s werken op Apple devices?” Deze vraag wordt ons nog regelmatig gesteld door verschillende klanten. Ons antwoord is altijd een volmondig: “Hoogstwaarschijnlijk wel!” Er is een hoop veranderd de laatste jaren en het blijft grappig om te merken hoe hardnekkig bepaalde denkbeelden blijven hangen in het collectieve geheugen.

Waarom Windows draait op elk universeel device

Om duidelijk antwoord te geven op de vraag, nemen wij vaak het voorbeeld van een boekhoudpakket of een CRM-programma. De meeste bedrijven maken hier gebruik van en als je wat langer meegaat, weet je nog dat deze computerprogramma’s vroeger moesten worden geïnstalleerd. Maar dat is echt helemaal uit de tijd. Tegenwoordig staan ze in de cloud en zijn niet meer gekoppeld aan bepaalde devices.

Geen Windows meer nodig

Voor Windows-programma’s geldt hetzelfde, er staat vrijwel geen enkel programma meer geprogrammeerd op computers, alles staat in de cloud en je hebt geen Windows meer nodig om je programma’s te laten draaien. Bovendien worden nieuwe programma’s zo geschreven dat ze op elk universeel device zijn te gebruiken.

Zowel op MacBook als iPhone als iPad

Wist je dat Microsoft-programma’s als Word, Excel en Power Point zelfs apart zijn ontwikkeld voor Apple? Een enorm voordeel: jouw medewerkers kunnen overal werken, zowel op kantoor als thuis. Niet alleen via hun MacBook aan hun bureau, maar ook thuis met de iPhone vanaf de bank; overal hebben ze toegang tot deze programma’s. Zelfs de iPad met internetbrowser kan overal bij. Niet zo raar dat veel bedrijven werken met Apple devices.

Jongeren houden van Apple

Windows-programma’s werken moeiteloos op Apple devices. En dat is handig om te weten, helemaal omdat veel studenten en scholieren gewend zijn op een MacBook en iPhone te werken. Maakt deze generatie eenmaal de stap naar het bedrijfsleven dan willen ze graag op deze apparaten blijven werken. Dus als bedrijf hoef je wat techniek betreft de stap niet te laten. En zoals we al schreven in een vorig blog is de overstap ook financieel makkelijk te maken.

PS: Benieuwd naar ons aanbod? Kijk dan hier