Wat is een barebone?

Neem alle onduidelijkheden weg

Wat is een barebone?
22 augustus 2017 Redable
Barebone-uitgelicht

Er is veel onduidelijkheid over de barebone. Veel mensen zien het als een soort mini pc, terwijl dit niet echt het geval is. Er zijn wel degelijk verschillen tussen deze devices. Een barebone kan op verschillende manieren gebruikt worden en je moet hem volledig zelf samenstellen. In dit blog vertellen wij je er alles over.

Hoe werkt een barebone?

Een barebone is een computer met het formaat van een mini pc. Het verschil tussen deze twee devices is dat je de barebone volledig zelf samenstelt en dat hij ook te gebruiken is als mediaspeler. Kan je dus geen kant-en-klare minicomputer vinden? Dan kan dit een goede oplossing zijn voor jou.

Barebones zijn over het algemeen voorzien van alleen een behuizing, moederbord, processor, elektrische voeding en koeling. Dit betekent dat onderdelen zoals een opslagmodule, werkgeheugen, gewenste in- en outputkaarten en een besturingssysteem er niet standaard in zitten. Doordat je deze onderdelen zelf moet aanschaffen, kan je de barebone naar eigen wens samenstellen. De genoemde onderdelen moet je wel zelf monteren.

Hoe installeer ik een barebone?

Na het kiezen van een geschikte barebone is het zaak om te kijken naar de benodigde componenten. Kijk goed naar de aansluitingen zodat je wel de juiste onderdelen aanschaft. De aan te schaffen componenten moeten zelf worden gemonteerd.

Het monteren van deze componenten is niet zo moeilijk als het lijkt. Als je de deksel van de behuizing verwijderd, dan kan je alle componenten vrij gemakkelijk aansluiten en vastzetten in de barebone. Mocht je dit toch te lastig vinden, dan kun je ook gebruik maken van onze assemblage service.

Het formaat van een mini pc, zelf samen gesteld.

Past een barebone bij mij?

Het verschilt per persoon en de situatie of een barebone een goede keuze is. Veel mensen hebben geen verstand van de componenten die in een computer zitten. Voor deze mensen is dit dan ook vaak veel minder aantrekkelijk, dan voor mensen die daar meer verstand van hebben. Om wat meer duidelijkheid te geven hebben wij alle voor- en nadelen voor je genoteerd.

Voordelen

  • Neemt weinig ruimte in beslag.
  • Bevestigingsmogelijkheden voor achter een monitor.
  • Energiezuinig.
  • Maakt weinig tot geen geluid.
  • Is naar eigen wens samen te stellen.

Nadelen

  • Weinig ruimte om onderdelen uit te breiden.
  • Duurder in verhouding tot een desktop.
  • Enige kennis van computers vereist.

Advies van Redable

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit blog? Of heeft u interesse in een barebone? Onze specialisten voorzien u graag van het juiste advies. Neem gerust contact op met onze klantenservice.