TomTom navigatiesystemen

Voor een veilige en comfortabele reis

TomTom navigatiesystemen
2 augustus 2017 Redable

Het is weer zover, de vakantieperiode is aangebroken. Mooi weer, dagjes weg of op vakantie naar het buitenland. Het betekent dat veel mensen weer de weg op gaan. Een TomTom die helpt je bij het veilig bereiken van je bestemming. In dit blog krijg je te maken de verkrijgbare modellen van TomTom, zodat jij deze zomer veilig op pad kan.

Je ziet het haast nooit meer, mensen die de route uitstippelen met een kaart in hun hand. Tegenwoordig beschikt bijna iedereen over een navigatiesysteem. Hier vul je de locatie in die je wil bereiken en het systeem leidt je er naartoe. Een veelgebruikt navigatiesysteem is TomTom. Maar welk model past nou het best bij jou gebruik? In dit blog kom je erachter.

Reizen in Nederland

Reis je alleen in Nederland en kom je niet tot nauwelijks in het buitenland? Dan heeft het geen zin om het meeste uitgebreide en duurste navigatiesysteem aan te schaffen. Modellen uit de Start serie van TomTom zijn waarschijnlijk geschikt voor jou. Neem bijvoorbeeld de Start 42 of de Start 52. Deze modellen zijn voorzien van lifetime maps EU, drie maanden lang flitswaarschuwingen, geavanceerde rijstrookaanwijzingen en gratis software-updates. Verder beschikt de Start 42 over een 4.3 inch touchscreen en de Start 52 over een 5 inch touchscreen. Wil je een groter navigatiesysteem met dezelfde voorzieningen? Ga dan voor de 6 inch grote Start 62.

Gratis software-updates voor op elk model.

Reizen in Europa

Zodra je op reis gaat naar het buitenland is het erg prettig om te weten hoe je moet rijden, zeker als je hier nog niet eerder geweest bent. Uiteraard helpt een navigatiesysteem van TomTom je hierbij. Als je op reis gaat binnen Europa, dan zijn er verschillende geschikte navigatiesystemen. Deze systemen plannen intelligente routes en vermijden enorme verkeersdrukte. Verder zijn ze ook voorzien van gratis kaartupdates, Lifetime TomTom Traffic en waarschuwingen voor trajectmetingen en flitsers. We spreken hier over de modellen uit de VIA-serie. De VIA 52 en VIA 62 zijn voorbeelden van uiterst geschikte navigatiesystemen. Wil je een navigatiesysteem uit dezelfde serie, maar met nog meer innovatieve functies? Kijk dan naar de VIA 53. Deze beschikt over extra functies zoals updaten zonder computer, het oplezen van je WhatsApp berichten en handsfree bellen.

Navigatie voor grote voertuigen

Niemand verdwaalt voor zijn plezier, laat staan dat dit je gebeurt in een vreemd land. Als je er zeker van wil zijn dat je overal in Europa de weg kan vinden, dan is het belangrijk om een TomTom te nemen met een kaartdekking voor heel Europa. Voor een professioneel navigatiesysteem dat is ontworpen voor grote voertuigen, moet je gaan voor een model uit de GO-serie. Geschikte modellen zijn de GO 520 en de GO 620. Deze systemen zijn in combinatie met de MyDrive app in staat om van tevoren al je routes te plannen of om berichten van je telefoon voor te lezen.

Topsegment met werelddekking

Wil je het beste van het beste en over alle functies beschikken? Dan kun je kiezen uit de next level modellen van TomTom. Dit zijn de GO 5200 en de GO 6200. Deze next level modellen hebben de beschikking over een geïntegreerde simkaart en ze zijn een stuk slimmer dan de andere navigatiesystemen. Verbinden is overigens ook erg gemakkelijk en je hoeft nooit meer gebruik te maken van een computer of smartphone. Hij doet updates uit zichzelf over de wifi en je hebt de mogelijkheid om handsfree te bellen en berichten te versturen. Deze modellen beschikken uiteraard ook over TomTom Drive, Lifetime Maps, verkeersinformatie, flitserupdates en waarschuwingen over trajectcontroles. Doordat bij gebruik buiten Nederland geen extra roamingkosten in rekening worden gebracht, weet je overal en altijd veilig je bestemming te bereiken.

Advies van Redable

Heb je nog vragen over de verschillende TomTom navigatiesystemen? Of heb je hulp nodig bij het vinden van het model dat het best bij jou past? Onze specialisten staan voor je klaar om je te voorzien van het beste advies. Neem gerust contact met op met onze klantenservice.