Maximaal gebruiksgemak van verschillende devices

Maximaal gebruiksgemak van verschillende devices
12 juli 2021 Redable

Tegenwoordig werkt bijna elke werknemer flexibel: er is geen vaste werkplek meer en medewerkers zijn niet op vaste uren op kantoor. Een flexibiliteit die kan bestaan door het gebruik van mobiele devices. Maar haalt jouw personeel wel het maximale uit hun apparaten? Hoe zorg je er als bedrijf voor dat hun mobiele devices optimaal worden benut? Zonder dat medewerkers hierover na hoeven te denken?

10 tips die continuïteit in werkzaamheden met Apple devices garanderen

Wij zien flinke verbeteringen in het gebruiksgemak van IT-producten. Over veel apparaten en hun functionaliteiten is goed nagedacht. Zoals je zelf zou willen dat iets werkt, zo werkt het ook, zonder dat je daar kennis over hoeft te hebben. Dat geldt met name voor Apple devices. Graag delen we handige tips, waarmee je heel eenvoudig, zonder nadenken, de continuïteit van diverse Apple devices garandeert en de productiviteit van je onderneming vergroot.

1 Zorg ervoor dat alle devices zijn ingelogd met iCloud accounts. Dat is geen hoger wiskunde, omdat het al één van de standaard stappen is tijdens het installeren van een device. Vanaf dat moment staan al je gegevens direct op al je apparaten gelijk en werkt het vanzelf.

2 Kennen jouw medewerkers Handoff al? Hiermee begint iemand te werken op één apparaat om daarna, op een ander apparaat in de buurt, verder te gaan waar hij of zij gebleven was. Dus typ je een To-Do lijstje in notities van je iPhone, dan pak je die naadloos over op je MacBook, zonder dat je deze eerst hoeft op te slaan.

3 Met Instant Hotspot verbind je je iPhone of iPad via de persoonlijke hotspot, met je Mac, iPad of iPod touch. Superhandig als je ergens wilt werken, waar geen wifi is. Dan gebruik je gewoon je telefoon of iPad zonder een wachtwoord te hoeven invoeren.

4 Het universele klembord is ook enorm handig: je kopieert materiaal zoals tekst, afbeeldingen, foto’s en video’s op je MacBook en deze plak je in je iPhone of iPad, of op een ander Apple device. Vervolgens werk je daar gewoon weer op verder.

5 Of wat dacht je van iMessage: je typt een sms of mms-bericht op je iPhone en bekijkt de reactie op je MacBook.

6 Ook heel praktisch: onmiddellijke toegang tot je MacBook via automatische ontgrendeling. Een MacBook wordt uit z’n sluimerstand gehaald met een Apple Watch, zonder eerst een wachtwoord in te hoeven voeren.

7 Zowel voor scannen als foto’s maken kun je de continuiteitscamera gebruiken via iPhone of iPad. De beelden verschijnen dan automatisch op je MacBook. Zo maak je handig foto’s van documenten via je iPhone en werk je ermee verder op je MacBook.

8 Gaat je iPhone over en wil je liever opnemen met een ander device? Als je MacBook of iPad zich in hetzelfde netwerk bevinden en fysiek in de buurt zijn, is dat mogelijk.

9 Werkt jouw personeel met grote Excel bestanden en is het onhandig om continu te wisselen van scherm? Met Sidecar kun je je iPad gebruiken als tweede beeldscherm voor je MacBook om zo het bureaublad uit te breiden of synchroon weer te geven. Zonder kabel, je zet je iPad er gewoon naast.

10 Apple TV is ook superhandig: als je dit aansluit op je TV-scherm kun je met al je Apple apparaten het beeld naar je scherm sturen. Een uitkomst tijdens vergaderingen of andere professionele meetings. Nooit meer stuntelen met kabeltjes die niet passen in aansluitingen…