Lenovo ThinkPad L390 met Intel Whiskey Lake

Lenovo ThinkPad L390 met Intel Whiskey Lake
17 december 2018 Redable

Lenovo heeft de ThinkPad L390- en L390 Yoga-laptops aangekondigd. De fabrikant levert de modellen met verschillende processors van Intels Whiskey Lake-generatie en zijn de opvolgers van de L380- en L380 Yoga. De Yoga krijgt een stylus mee.

Beide laptops beschikken over een 13,3″-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. Het scherm is in beide gevallen aanraakgevoelig, maar de Yoga heeft een om te klappen scherm zodat deze als tablet is te gebruiken. De Yoga weegt hierdoor 1,6 kilogram tegenover 1,5 kilogram voor de reguliere ThinkPad L390.

Lenovo levert de Yoga standaard met een stylus en infraroodcamera voor authenticatie via een gezichtsscan. De L390 komt beschikbaar in configuraties met Intels Whiskey Lake-processors, maar ook met een Intel Celeron beschikbaar.

De ThinkPad L390 krijgt in de VS een adviesprijs van 659 dollar en de L390 Yoga zal 889 dollar kosten. Beide modellen verschijnen deze maand nog in de VS en zullen naar verwachting begin 2019 beschikbaar zijn voor de Nederlandse markt.

ThinkPad L390 Yoga

ThinkPad L390

Belangrijkste kenmerken zijn:

  • De eerste ThinkPad-laptops worden geleverd met de nieuwste 8e generatie Intel Core -processors
  • 13,3-inch FHD-schermen met aanraakoptie en standaard Active Pen bij de L390 Yoga
  • ThinkShield-beveiligingsfuncties, waaronder dTPM 2.0, touch-vingerafdruklezer en IR-camera op de L390 Yoga
  • Wereldgerichte camera op L390 Yoga stelt veldmedewerkers of studenten in staat om onderweg foto’s te maken
  • Volledige Lenovo Services-portfolio inclusief eersteklas ondersteuning, implementatieservices, overgangsondersteuning en activabescherming.

De ThinkPad-portfolio biedt altijd een ruime keuze om klanten het specifieke apparaat te geven dat ze nodig hebben. De bijgewerkte ThinkPad L390 en L390 Yoga zijn niet anders. Gepositioneerd met prijsgevoelige zakelijke klanten en professionele consumenten in gedachten, handhaaft de L-serie de reputatie van ThinkPad voor robuustheid en duurzaamheid. De bijgewerkte L390 en L390 zitten onder de ThinkPad X1 premium laptops en de reguliere zakelijke werkpaarden T- en X-serie, en zijn ontworpen om eindgebruikers te voorzien van mainstream-prestaties. Deze zeer draagbare laptops met Mil-Spec (militaire specificaties) van hoge kwaliteit bevatten bedrijfsfuncties en -oplossingen die inspelen op de uitdagingen van eindgebruikers en IT-afdelingen.