Goedkoper, sneller en zuiniger. De M1 chip van Apple.

Goedkoper, sneller en zuiniger. De M1 chip van Apple.
11 augustus 2021 Redable

Iedereen maakt er dagelijks gebruik van, maar staat er nooit bij stil: de chips waarop de devices draaien en die ervoor zorgen dat iedereen zijn werk naar behoren kan uitvoeren. Voor de goede orde: we weten dat er chips zitten in onze devices, maar waar dienen ze nou eigenlijk voor? Een chip is een processor die berekeningen uitvoert, het is een essentieel technisch onderdeel van je device, dat meestal veel stroom vraagt. Wist je dat Apple erin is geslaagd een eigen chip te ontwerpen?

Benieuwd naar de voordelen van de M1 chip?

iPhones en iPads bevatten altijd al chips van Apple, maar nu zijn de dunste en lichtste notebooks van Apple uitgerust met de Apple M1-chip en zijn ze krachtiger dan ooit. Als gebruiker profiteer je ervan, want door de goedkopere technologie is de prijs van de MacBook met de M1 chip naar beneden gegaan. Niet onbelangrijk toch, bij de aanschaf van een stel nieuwe laptops 😉

Sneller dan snel

Ok. Leuk zo’n nieuwe chip, maar werkt het ook naar behoren? Volgens de markt zijn de eerste resultaten van de chip goed: de rekenkracht is hoger, wat ervoor zorgt dat een MacBook een stuk sneller is. Zo is het eenvoudiger om dagelijkse werktaken uit te voeren, omdat je niet meer hoeft te wachten. Bovendien werkt de chip al met Wifi 6, dus het is z’n technologie ver vooruit.

Energiezuinig

Maar ja, misschien slurpt die nieuwe technologie de batterij van de laptops supersnel leeg. En dat is onhandig, helemaal als je vaak op plekken werkt zonder stroomaansluiting. Toch ben je dan met de M1 chip ook beter af. De chip is zo zuinig dat de batterijduur is uitgebreid naar 18 uur: 6 uur langer dan voorheen. Minder stress en relaxter werken dus, als je je taken wilt afmaken op andere locaties. Je haalt de laptop in principe in de ochtend van de lader en kunt er de hele dag mee werken, zonder probleem. En niet onbelangrijk: veelgebruikte programma’s als Microsoft Office werken prima op de M1 Chip, grote fabrikanten hebben hun updates gedaan.

PS: Benieuwd naar de MacBooks met M1 Chip, kijk dan hier verder.