Geen technische presentatie stress meer door Apple TV

Geen technische presentatie stress meer door Apple TV
23 augustus 2021 Redable

Nog niet zo heel lang geleden moest je tijdens een presentatie een HDMI-kabel delen, voor het afspelen van sheets en filmpjes. Vaak zorgde dat voor de nodige stress. De kabel verbond je laptop met een beamer, een monitor of een tv-scherm en paste vaak niet… Bovendien was het niet mogelijk om tijdens de presentatie even snel iets te delen via een ander device. Iemand met een iPad bijvoorbeeld kon dan lastig iets laten zien via hetzelfde scherm. Wat fijn dat deze situaties inmiddels verleden tijd zijn! Met Apple TV kun je naast het eenvoudig streamen van bekroonde series en films, ook tegenwoordig zonder gedoe draadloos je presentatie tonen en delen met je Apple devices.

Wil je ook dat jouw presentaties vlekkeloos verlopen?

Veel bedrijven hebben bij binnenkomst of in hun vergaderruimte een scherm hangen, die is gekoppeld aan Apple TV. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, is Apple TV geen scherm, maar een klein apparaatje van 10 bij 10 cm, die je met een HDMI-kabel aan je TV of beeldscherm koppelt. Je bent dan automatisch verbonden met wifi, dus er komt geen kabel meer bij kijken. Zo heb je zonder kopzorgen een geschikte presentatie omgeving.

Betaalbare oplossing

Het fijne van een Apple TV is dat bijna elk scherm een HDMI-aansluiting heeft, en dat is het enige dat nodig is. Zo kun je je echt focussen op de presentatie en word je niet afgeleid door andere rompslomp. En wil een toehoorder een briljant idee of inval delen, of een bestand laten zien tijdens de presentatie, dan kan dat meteen worden geopend en getoond op het gezamenlijke scherm. Met elk Apple device, of het nu een iPhone, iPad of MacBook is, kun je supermakkelijk je scherm delen. Bovendien is het een hele betaalbare oplossing: inclusief btw al voor slechts 200 euro.

Haarscherp beeld zonder haperingen

Zelf gebruiken we Apple TV ook altijd op deze manier, echt heel fijn. Met haarscherpe beelden, die vloeiend in elkaar overlopen. En de filmpjes die je wilt afspelen, lopen zonder haperen door. Ook niet onbelangrijk tijdens een belangrijke presentatie met een potentiële nieuwe klant…

PS: Wist je dat er ook vele apps beschikbaar zijn via Apple TV? Zo is het financiële boekhoudprogramma Exact beschikbaar voor de zakelijke markt. En voor privégebruik is het goed om te weten dat Netflix is ingebouwd, evenals de app store waar je al je favoriete spelletjes kunt downloaden. Kijk hier voor meer info.